Buss 179 svänger inte in mot Tensta centrum

Bussarna stannar inte vid sina vanliga hållplatser i Tensta. På grund av ett vägarbete är deras rutt flyttad från Tenstastråket till Hagstråket, på andra sidan Tensta Centrum. Men informationen om detta är bristfällig i SL:s system och resenärer hänvisas fortfarande till de vanliga hållplatserna.

Busshållplatserna Risingeplan, Tensta Centrum och Sotingeplan är avstängda. Busslinjerna som drabbas är 179, 514, 540 och nattbuss 196. De kör istället via hållplatserna Hagstråket och en tillfällig hållplats Tensta Allé, som flyttats ut på Hagstråket, mellan gatorna Tensta Allé och Elinsborgsbacken. 

Från hållplats Tensta Centrum är det drygt 500 meter att gå till den nya hållplatsen. Det gäller för resenärerna att känna till vart de ska. När Nyhetsbyrån Järva besöker busshållplatsen i Tensta centrum står två kvinnor där och väntar på buss 179.

– Det står i appen att bussen ska komma snart, säger en av kvinnorna.

På orange lappar meddelas att hållplatsen är indragen, avstängd respektive flyttad. Men vart framgår endast på den minsta lappen, där det hänvisas till SL:s reseplanerare. Där informationen alltså inte stämmer.

Det borde självklart finnas information där.

Bussarnas rutt lades om den 26 oktober och beräknas fortsätta vara flyttad till den 10 december. För några veckor sedan nämndes de indragna hållplatserna i SL:s reseplanerare och appar, men då stod inget om alternativ, utan bara att hållplatserna var avstängda. Men nu är informationen istället helt försvunnen.

Förra veckan kunde Nyhetsbyrån Järva även rapportera att informationen om flyttad hållplats i Rinkeby centrum hade fallit bort ur SL:s system, och att skyltningen på plats även då var bristfällig.

– Det borde självklart finnas information där. Vi håller på att arbeta med att göra informationen om vägarbetet tydligare, säger Elin Lindström, presskommunikatör på SL i ett mail till Nyhetsbyrån Järva efter att vi frågat om varför informationen saknas i reseplaneraren. Senare meddelar hon att det är ett tekniskt problem som gör att informationen saknas och att SL jobbar på att lösa det.

Det är det läge som finns att tillgå och som vi har blivit hänvisade till av kommunen

Vid den tillfälliga Tensta Allé har ett övergångsställe stängts av för att bussarna ska kunna stanna där. Det gör att det inte finns något enkelt sätt att ta sig över Hagstråket för att komma till busshållplatsen på andra sidan. En förskola ligger precis intill.

– Vi delar bilden att hållplatsläget precis invid det avstängda övergångsstället inte är optimalt, men det är det läge som finns att tillgå och som vi har blivit hänvisade till av kommunen, säger Elin Lindström.

Viktor Arnell
Avstängd hållplats tensta centrum
Avstängd hållplats vid Tensta Centrum.
Tillfällig hållplats Tensta Allé
Den tillfälliga hållplatsen vid Tensta Allé.
Nya rutten och nya/indragna hållplatserna
Den nya rutten och de nya/indragna hållplatserna.
Print Friendly, PDF & Email
Annons: