Busshållplatsen i Rinkeby centrum tillbaka

Nyheter

De som försökt ta bussen från Rinkeby centrum eller gå över Rinkebystråket senaste månaderna har mötts av staket och avstängt övergångsställe. Men någon information för den som ska ta bussen har inte funnits, varken i appar, reseplanerare eller på plats.

En tillfällig hållplats har varit anlagd 150 meter längre ner på Rinkebystråket för bussarna mot Tensta och Spånga, men det har inte funnits någon skyltning med hänvisning dit. Det har heller inte gått att se den tillfälliga hållplatsen från den vanliga hållplatsen, så det har gällt för resenärerna att känna till den. Många resenärer har förgäves stått och väntat på bussen som inte stannat på den avstängda hållplatsen.

Enligt SL skulle hållplatsen öppna igen i måndags, den 8 november, men på onsdag förmiddag var den fortfarande inte i bruk. Nyhetsbyrån Järvas reporter fick hjälpa flera personer som väntade på bussen vid fel hållplats. På morgonen öppnades det avstängda körfältet förbi hållplatsen så bilar och bussar på Rinkebystråket behöver inte längre vänta på mötande trafik.

Klockan 14 på onsdagen började sedan bussarna stanna vid den ombyggda hållplatsen igen. Nyhetsbyrån Järva har frågat SL om varför informationen om den flyttade hållplatsen varit så dålig, men de har ännu inte återkommit med något svar.

Viktor Arnell

Fotnot: Bussarna stannar inte heller vid ordinarie busshållplatser i Tensta på grund av vägarbete på Tenstastråket. Detta beräknas pågå till 10 december.

Uppdatering: Efter artikelns publicering har SL svarat att arbetet har förlängts flera gånger vilket kan ha gjort att informationen om hållplatsflytten inte har uppdaterats överallt. SL menar att information om avstängningen funnits i reseplaneraren på sl.se och i appen, vilket dock inte varit fallet när Nyhetsbyrån Järva testat. Anslag ska också ha suttit i busskuren enligt SL, men den har ju inte gått att nå då den varit bakom staket.
– Det är svårt att hålla information uppdaterad när avstängningsdatumen förändras flera gånger och med kort varsel, men det ska självklart finnas korrekt information ute på plats. Vi är ledsna om det har orsakat förvirring hos resenärerna, säger Elin Lindström, presskommunikatör på SL.

Print Friendly, PDF & Email