Det blir Fastighetsbolaget Hemsö som köper fastigheten Lilla Tensta 1, som omfattar både Tensta gymnasium och Tensta Träff. 
 – Vi tror på Tensta och vår vision är att skapa ett skolcampus med högkvalitativ utbildning där elever i alla åldrar och från hela Stockholm möts, säger bolagets VD Nils Styf i ett pressmeddelande från SISAB.

Både Tensta träff och Tensta gymnasium ritades av arkitekten Gösta Uddén. Skolan invigdes 1984 men står tom sedan 2019. I Tensta Träff finns i dag bibliotek och lokaler som tidigare använts för föreningsverksamhet. Hemsö ska vid tillträdet börja en omfattande renovering och lovar att ”varsamt återställa byggnaderna till toppskick”. 

­ – Skola på dagen och föreningsliv på kvällen skapar trygghet med liv och rörelse under stor del av dygnet. Genom denna långsiktiga och stora investering i Tensta kan vi tillsammans med samarbetspartners göra stor skillnad för eleverna, deras familjer och samhället i stort, säger Nils Styf.

Annons:

En dialog med potentiella hyresgäster och föreningslivet har inletts

De båda fastigheterna omfattar sammantaget drygt 21000 kvadratmeter. I pressmeddelandet sägs att en dialog med potentiella hyresgäster och även med föreningslivet redan har inletts.

− Vår tanke är att grundskola, gymnasium och kanske även vuxenutbildning/högskoleutbildning ska inrymmas i lokalerna. Samtidigt eftersträvar vi en bred dialog med skoloperatörer och lokalsamhället. Det gäller även föreningslivet i Tensta Träff. Tenstabornas behov och önskemål är betydelsefulla, säger Nils Styf.

Det slutgiltiga beslutet fattas av kommunfullmäktige, troligen i början av nästa år. Preliminärt tillträde är satt till mars 2022 och skolbyggnaden beräknas vara klar till höstterminen 2023.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Fakta: Hemsö är Sveriges ledande ägare av samhällsfastigheter som förvaltar fastigheter för äldreboende, utbildning, vård och rättsväsende. Bolaget äger och förvaltar samhällsfastigheter i Sverige, Tyskland och Finland.
Det totala värdet på Hemsös fastighetsbestånd uppgår till 69,6 miljarder kronor, enligt tidningen Fastighetsvärlden.

Tensta träff
Print Friendly, PDF & Email