Nu är Hälsomässan i gång i Rinkeby galleria med olika verksamheter på plats. Man kan till exempel mäta sitt blodtryck och prata med vårdpersonal för att få råd om olika besvär.

En av utställarna på plats när Nyhetsbyrån Järva tittar förbi är Kassim Nagwere, grundare av Drömstort. Drömstort är en ideell förening som verkar för att hjälpa ungdomar med sådant de är intresserade av. Oavsett intresseområde ger de inspiration och råd.

Kassim Nagwere från Drömstort. Bild: Seher Ekici

– Vi hjälper dem förverkliga sina drömmar, säger Kassim Nagwere, verksamhetschef på Drömstort.

Annons:
Annons:
Anna Dahl, (andra från höger) enhetschef på Närakut Järva. Bild: Seher Ekici

En annan aktör på plats är Närakut Järva. De informerar om hur vården är uppbyggd, vart man ska vända sig beroende på besvär eller liknande.
– Vi känner alla att vi fyllt en funktion och vi har haft bra dialoger och en god förståelse med folket, säger Anna Dahl, enhetschef på Närakut Järva.

Seher Ekici

Hälsomässan i Rinkeby fortsätter under fredagen fram till klockan 16. Imorgon lördag flyttar evenemanget ut på Rinkeby torg mellan klockan 12 och 15. Under de tre dagar som mässan hålls är cirka 60 aktörer närvarande för att informera om hur man på olika sätt kan förbättra sin hälsa, både fysiskt och psykiskt. Läs mer om programmet på årets mässa här.

Print Friendly, PDF & Email