I morgon börjar hälsomässan i Rinkeby centrum. Under tre dagar kommer cirka 60 aktörer att närvara och informera människor om hur man kan förbättra sin hälsa, både fysiskt och psykiskt. 

Hälsomässan har pågått sedan 2016 och växer årligen med allt fler aktörer som ansluter sig till eventet. Isabel Enberg är projektkonsult för detta event och hon berättar att allt är gratis samt att man kan prata med experter om sina problem. 

– Det är dyrt att gå till läkaren, men på hälsomässan får man tips och råd om var man kan vända sig med sina frågor eller problem. 

Annons:

Det finns mycket information att få för att förbättra sin hälsa

Isabel Enberg beskriver hälsomässan som en informationsmässa. Aktörer som närvarar är bland andra idrottsföreningar, som informerar om vilka idrotter som finns, Svenska med baby tipsar föräldrar om vad man får och inte får mata sitt barn med. Familjerådgivningen, folktandvården, kvinnojouren, medborgarkontoret och många andra aktörer kommer att delta. 

–  Det finns mycket information att få för att förbättra sin hälsa. Tanken är också att visa hur trevligt det är här i Rinkeby och hur kul vi kan ha.

Torsdag och fredag, den 25 och 26 maj, kommer eventet hållas inne i gallerian klockan 13-16. På lördag den 27 maj håller de till utomhus på Rinkeby torg kl 12-15. Då kommer artister som Papa Dee och Twin Doves att uppträda på scenen. Det blir även tal av ordförande för Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd Elvir Kažinić (S) och stadsdelsdirektör Victoria Callenmark. 
– Det kommer att finnas opera, pop- och rapmusik. Det är en härlig kombo med något för alla, berättar Isabel Enberg, konsultchef för Fastpartner.  

För barn i åldrarna 3-12 kommer det att ske ett minilopp med priser och ansiktsmålning. 
– Tanken är att folk ska tänka på att motionera mer, därför gör vi miniloppet så att barn ska tycka om att springa bland annat. 

Samtidigt som hälsomässan sker kommer även bokfestivalen pågå i Rinkeby. Finns det risk för konkurrens?

– Jag tycker att det bara är en tillgång att bokfestivalen sker samtidigt. När vårt event slutar klockan 15, kan våra besökare gå till bokfestivalen. 

Seher Ekici

Igor Borg från Fastpartner och Isabel Enberg,
Print Friendly, PDF & Email
Annons: