Vi fick besök av Tonchi Percan, P1:s motsvarighet till Janne Josefsson. Han hade fått veta att skyddsombudet på medborgarkontoret i Rinkeby-Kista har gjort en anmälan till Arbetsmiljöverket. De har anmält problem med dålig arbetsmiljö och menar att Nyhetsbyrån Järvas artiklar är orsaken.

Så här är det:

När Medborgarkontoret i Rinkeby-Kista fick en ny chef för några år sedan blev plötsligt resultaten av de årliga medarbetarenkäterna katastrofala. Enbart röda pilar som pekade rakt nedåt. Så såg det ut två år i rad.

Under två år slutade sammanlagt nio personer

Dessutom klagade många medborgare på hur de blev bemötta. De skrev brev till redaktionen och berättade om nedlåtande behandling och direkt rasistiska påhopp. Missnöjet med chefen och hennes biträdande växte, inte bara bland allmänheten, utan även bland de anställda. Under två år slutade sammanlagt nio personer. Det var alldeles uppenbart att en så viktig samhällelig instans som medborgarkontoret inte fungerade.

Det skyddsombudet i sin anmälan kallar drev är helt vanlig nyhetsbevakning. På tre år har vi publicerat sammanlagt åtta artiklar, varav två är insändare. Kan det kallas drev?

Det är vår skyldighet att skriva om missförhållanden. Hade vi inte skrivit om problemen på medborgarkontoret hade vi inte skött vårt jobb.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Print Friendly, PDF & Email