Tensta krog har nya ägare och ny meny. Pizzorna och salladerna finns kvar, men numera finns också maträtter från Uzbekistan. Plov, risrätten med nöt eller lammkött som vi kallar pilaff, är fantastisk.

Den första tiden bjöd de nya ägarna på pilaff på prov för att se om rätten gick hem hos gästerna. Det måste den ha gjort, för plov serveras fortfarande. Och tur är det.

Första gången jag åt plov kostade rätten 75 kronor, nästa gång 80 och nu verkar priset ha stabiliserats på 95 kronor. Men det är väl värda pengar för en stor portion av riktigt god och vällagad pilaff. Till maten serveras också en rejäl tallrik sallad. Det är så pass mycket mat att hälften kan tas hem i en ”doggybag”.

Annons:
Annons:

Ångkokta degknyten fyllda med nötfärs

En annan uzbekisk rätt på menyn, som Krogkollen smakat, är Manti. Ångkokta degknyten fyllda med nötfärs, det är som stora, smakrika dumplings ungefär. En väl tilltagen portion och jättegott.

Det finns fler uzbekiska rätter på menyn, hemmagjord pasta och uzbekisk soppa. Numera säljs även (vad jag tror är) uzbekiskt bröd separat.

Öppettider:
Måndag-Lördag 12-22
Söndag 12-21

Print Friendly, PDF & Email