En man i mössa och med en pärm där det står AIF Kista på.

AIF Kista gör nu en sista ansträngning för att överleva som förening och vädjar därför om hjälp att samla in de 90 000 kronor som Järva stadsdelsförvaltning kräver tillbaka.

”Vi ber alla som någonsin har deltagit i föreningens aktiviteter och alla som anser att vi har haft en positiv inverkan på området att stödja oss”, skriver föreningens ordförande Said Ali i ett inlägg på sociala medier.

AIF Kista och Said Ali ansvarade i många år för nattfotbollen i Järva, en populär verksamhet som hyllats unisont av politiker och tjänstemän. Men i december 2022 polisanmäldes föreningen av idrottsförvaltningen för grovt bidragsbrott, detta trots att samma förvaltning godkänt redovisningarna två år i rad.

Annons:
Foto på Victoria Callenmark, Ole-Jörgen Persson, Said Ali, Toni Mellblom och Muhammed Ali.
Foto på Victoria Callenmark, Ole-Jörgen Persson, Said Ali, Toni Mellblom och Muhammed Ali.

I december förra året beslutade Järva stadsdelsnämnd att AIF Kista skulle betala tillbaka hela föreningsbidraget på 90 000 kronor. Förvaltningens skäl var att föreningens ekonomiska redovisning inte godkänts av årsmötet och styrelsen i AIF Kista och därför inte beviljats ansvarsfrihet.

17 års värdefull erfarenhet riskerar att gå förlorad

Anledningen till det var att polisens utredning av AIF Kista fortfarande pågick. Men när nämnden hade sitt sammanträde i december 2023 hade föreningen helt friats för brott av kammaråklagaren, och föreningen planerade ett extra inkallat årsmöte för att beviljas ansvarsfrihet. Trots detta beslutade en enig nämnd att AIF Kista skulle betala tillbaka hela föreningsbidraget.

Det är anledningen till att AIF Kista nu försöker samla in de pengar som förvaltningen kräver tillbaka. ”Om föreningen inte lyckas samla in summan kommer den att tvingas ansöka om konkurs och 17 års värdefull erfarenhet riskerar att gå förlorad”, skriver Said Ali.

Insamlingen till AIF Kista pågår för fullt på sociala medier.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Print Friendly, PDF & Email