Leende kvinna + buffé-bord

Byn brunch är tillbaka igen efter Corona. Rinkeby Folkets Hus bjuder in till mat och mingel sista torsdagen varje månad. 

– Vi startade brunchen för att bygga broar och för att allmänheten skulle veta att det finns aktiviteter i huset. Denna gång bjöd vi på en extra dessert, min egengjorda äppelpaj med vaniljsås, säger Elena Eek som är projektledare och kommunikatör i Rinkeby Folkets Hus. 

Många representanter från olika föreningar, föräldragrupper och verksamheter kom till huset för att äta och umgås. Där fanns folk från Yalla Rinkeby, Sundbybergs Folkhögskola, politiska partier och nystartade Pappahäng. Bara för att nämna några.

Annons:

Vi har verkligen lagt ner tid och kärlek på detta

– Det är jättekul att så många kommer. Det var mycket folk som stod utanför dörren innan vi ens hade öppnat. Folk får tillfälle att komma ut från sina hem och alla som har föreningar kan lära känna både människor och andra föreningar. Huset är en plats för att utbyta idéer, erfarenheter och tankar med varandra. 

För Rinkeby Folkets Hus är det också viktigt att träffa människor för att få förslag och idéer till den verksamhet som ska finnas i huset.

– Folk ska veta vad vi gör och att huset är Rinkebys hjärta. Myndigheter och kommuner måste förstå hur viktiga vi är för samhället. Det värmer i själen när jag tittar på alla som kom. Vi har förberett detta under tre dagar, handlat, planerat och lagat mat. Så vi har verkligen lagt ner tid och kärlek på detta. 

På buffén fanns bland annat hummus, oliver, olika sallader, ugnspannkaka, börek, korvomelett och ett helt bord med olika efterrätter. Elena Eek och Berivan Bicimli som är administratör i Folkets Hus lagar allting själva.

Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email