En grupp människor står ute i snön

På  tisdagkvällar kan den som är nyfiken på att åka utför, följa med Rinkeby Run till Hammarbybacken. Fem åkare välkomnas vid varje tillfälle, och allt du behöver finns att låna. 

Utrustning finns att låna hos skidklubben SK United i deras klubbstuga. Klubbens kunniga instruktörer tar hand om nybörjare, och hjälper dem tillrätta och peppar dem.

Alla får börja i den lätta barnbacken. Det är viktigt att alla känner sig  trygga med utrustningen, och har kontroll på skidorna och farten. Var och en får sedan i egen takt tänja på gränserna och gå över till den lite svårare barnbacken, där tränarna satt upp en bana. Den som vill kan sedan åka i den stora backen, där man ser ut över hela Stockholm från toppen.

De fem som provade i tisdags var alla mycket nöjda efter sin första kväll i skidbacken.

SK United startades för sex år sedan av ett gäng åkare med internationella meriter på elitnivå i slalom och störtlopp. De har samlat in utrustning från sponsorer och slalomåkare, för att kunna bredda sporten till folk som inte har råd att köpa utrustning, lektioner och liftkort för tiotusentals kronor.

Mårten Westberg, Rinkeby Run

Om du vill åka med Rinkeby Run till slalomen i Hammarbybacken skickar du ett mail till info@rinkebyrun.se 
Rinkeby har fem platser varje tisdag kväll.  

Print Friendly, PDF & Email