En grupp pappor och barn med ledare sitter runt ett bord

På lördagen var det kickoff för pappagruppen i Rinkeby Folkets Hus. Flera pappor med och utan barn kom för att träffa arrangörerna.
– Vår tanke är att papporna som kommer hit, tillsammans ska bestämma och planera innehållet, säger Mohamed Said från Rädda Barnen.

Han berättar att det kommer att vara tio träffar under vårterminen, i nuläget är det lördagar klockan 13-15 som gäller. Deltagarna kommer själva att  kunna planera till exempel utflykter, om intresse finns.
– Vi bjuder in så att alla kan komma hit en eller flera lördagar, det är alltså inte en kurs, utan formatet är öppet för den som vill och har möjlighet. Barn i alla åldrar är välkomna, här finns ett lekrum med leksaker och böcker för dem. Syftet med träffarna är att papporna tillsammans med samtalsledare ska diskutera erfarenheter, stärka och lära av varandra, säger han.

Annons:

Vi vet att det är bra för barnen när båda föräldrarna är lika engagerade

 Även Ahmed Busuri från Rinkeby Folkets Hus är inne på vikten av att pappor är aktiva i sin föräldraroll och delaktiga i barnens liv.
– Vi vill ge papporna en plats där de öppet kan diskutera barnen och sin papparoll. Jag ser att det nästan alltid är mammor som lämnar och hämtar i förskola och skola, som följer med barnen till träning och andra aktiviteter. Vi vet att det är bra för barnen när båda föräldrarna är lika engagerade, säger Ahmed Busuri, som har lång erfarenhet av att leda pappagrupper.

På plats idag var även Robert Petersén och Mohamed Musa från föreningen MÄN, som arbetar för jämställdhet, mot våld och för att definiera en ny mansroll.
Att vi har med både Rädda Barnen och föreningen MÄN och även Svensk Somali Community Center, gör att vi får många olika perspektiv att diskutera  och lära av, säger Ahmed Busuri. 


Annika Skarf

Pappaträffarna kommer att vara  i Rinkeby Folkets Hus på lördagar klockan 13-15. För information kan du maila till mohamed.said@rb.se

Fyra leende män står framför fikabuffé
Robert Petersén, Ahmed Busuri, Mohamed Musa och Mohamed Said
Print Friendly, PDF & Email