Daniel Sedighha Mattsson framför det nya utegymmet

Victoriahem i Rinkeby satsar på att göra i ordning gårdarna med nya lekplatser, grillar och utegym, men alla tycker inte att det är rätt prioriterat.

I bitande kyla och snöyra förevisade Victoriahems regionchef Daniel Sedighha Mattsson och områdeschefen Monika Biela fastighetsbolagets nyfixade gårdar på Fornbyvägen och Stenbygränd i Rinkeby för journalister, några lokala socialdemokrater och föreningsaktiva från området.

Anders Österberg, S, pratade som så ofta om Fokus Järva och uttryckte stor entusiasm över hur önskemål från de boende förverkligats på gårdarna. Han var också den första som gissade rätt på syftet med en ganska oklar konstruktion av stolpar.
– Det här är för parkour, det är jättepopulärt bland ungarna!

Annons:

Folk fryser i sina lägenheter. Det är inte rätt att lägga pengar på gårdarna då

Mohamed Hagi Farah som är hyresgäst hos Victoriahem i Rinkeby är dock inte imponerad.
– Folk fryser i sina lägenheter, hyrorna är höga och nu ska de börja ta betalt för vattnet också. Det är inte rätt prioritering att lägga pengar på gårdarna då.

Daniel Sedighha Mattsson menar att det rör sig om ett missförstånd. Genom att installera vattenförbrukningsmätare kan värden betala tillbaka pengar till de hyresgäster som förbrukar mindre vatten än den kvot som är avsatt för varje lägenhet.

– Vattenförbrukningen är högre i Järva än i andra områden. Det kan bero på att många har trasiga toaletter och droppande kranar som de inte bryr sig om att åtgärda. Men vi tror att folk kommer kontakta oss för reparationer oftare om överförbrukningen kostar.

Victoriahem är angelägna om att försöka tvätta bort stämpeln som skurkvärd och menar att mycket har hänt de senaste åren sedan företaget bytte namn från Hembla.

Anna Nygård

Monika Biela visar den nya utrustningen för parkour på en av gårdarna


Print Friendly, PDF & Email