Kadir Kasirga, S, är vice ordförande i SISAB, som fattar beslut om framtiden för Tensta träff och Tensta gymnasium.
– Beslutet är inte fattat än, inriktningsbeslutet tas den 27 april. Vi kommer reservera oss mot förslaget.

Kadir Kasirga tycker att både Tensta gymnasium och Tensta Träff är strategiskt viktiga och att staden måste göra en grundläggande risk och konsekvensanalys.

Den blå-gröna majoriteten visar än en gång en tydlig ovilja att investera i ytterstaden

Annons:

– Det är viktigt att staden inte tappar rådighet över fastigheterna. Den blå-gröna majoriteten visar än en gång en tydlig ovilja att investera i ytterstaden. De abdikerar från sitt samhällsansvar. De kallar det för en trygghetssatsning men anledningen till att det blivit en otrygg plats är att Moderaterna låtit det stå tomt och inte tagit vidare tidigare planer.

Socialdemokraterna håller fast vid sitt tidigare förslag, att förvandla området till ett campus.
– Vi tror på idén om Campus Tensta, med olika former av utbildning, som folkhögskola, komvux och högskola och varför inte med en filial från Stadsteatern.

Det kommer att drabba föreningslivet i Tensta

Kadir Kasirga anser att det finns en fara om en privat aktör tar över byggnaderna.
– De privata aktörerna är ute efter att göra vinst, genom hyresintäkter och uthyrningar och liknande. Det kommer att drabba föreningslivet i Tensta.

Han tycker att Tensta träff och Tensta gymnasium istället borde bli en plats för utbildning, föreningsliv och kultur. Verksamheter som inte omedelbart blir lönsamma och ger vinst.
– Men om vi får unga människor att studera och aktivera sig, så blir det lönsamt i långa loppet. Privata aktörer saknar ofta ett långsiktigt perspektiv.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Bild på gymnasiets byggnad.
Print Friendly, PDF & Email
Annons: