Under valkampanjen till Europaparlamentet reste jag från norr till söder, från Umeå till Malmö. Jag besökte utanförskapsområden i 30 städer. Mitt mål var att prata med så många människor som möjligt i dessa områden. Jag ville berätta om Liberalernas EU-politik, men också lyssna på deras berättelser om Sverige.

Den fråga jag fick oftast under kampanjen var: Vem ska Liberalerna välja till partiledare? Mitt svar var alltid Erik Ullenhag och jag mottogs med applåder.

Mitt svar var alltid Erik Ullenhag och jag mottogs med applåder.

Annons:

Eriks stora engagemang för de människor som har det svårast i samhället gör att han är uppskattad i dessa områden. Han lyssnar och tar våra problem på allvar.  Under sin tid som integrationsminister var han ofta på besök, och under en period flyttade han hela sitt kansli till Rinkeby. Det har satt spår! 

I dessa områden röstar människor i hög grad på socialdemokraterna och vänstern, men de är besvikna. Många som bor där har upplevt fruktansvärda saker, men lyckats fly och skapa sig ett nytt liv här i Sverige. Dessa områden borde vara en självklar plats för det liberala budskapet om individens frihet.

Liberalerna behöver en partiledare som lyssnar på människor från alla delar av samhället. En ledare som står stark i sin liberala övertygelse och som på allvar vill överbrygga de stora klyftor som finns i samhället idag. Därför hoppas jag, med stort stöd från alla jag träffade under kampanjen, att partiets landsmöte väljer Erik Ullenhag till vår nästa ledare.

Abdukadir Salad Ali, f.d. kandidat till Europaparlamentet (L)
Print Friendly, PDF & Email