Carro Sinisalo utanför riksdagshuset.
Carro Sinisalo utanför riksdagshuset.

Fuck våldet anordnade en demonstration i centrala Stockholm idag mot det dödliga våldet.
 – Det här handlar inte om vänster- eller  högerpolitik, utan det är ett nationellt problem, sade Carro Sinisalo, som var en av arrangörerna.

Carro Sinisalo förlorade sin son Robin, bara 15 år, efter en skjutning i Akalla för tre år sedan. Vid samma tillfälle skottskadades hennes äldre son Alejandro och sitter sedan dess i rullstol. Carro Sinisalo har tillsammans med sin familj, och andra anhöriga till dem som dödats i skjutningar, startat organisationen Fuck våldet. De föreläser om skjutningarnas konsekvenser och i november anordnade de en stor manifestation tillsammans med Förorten Mot Våld på Sergels torg.
 
Tisdagens demonstration inleddes också på Sergels torg och efter ett kort möte tågade deltagarna längs Drottninggatan fram till Mynttorget, utanför riksdagen. Representanter för flera partier deltog och även anhöriga och andra aktivister från orten.
 – Ingen höjer rösten för våra barn, sade Carro Sinisalo. De flesta, 96 procent av alla, drabbas inte av det dödliga våldet, men det är dem vi måste nå.
På affischerna inför manifestationen stod det: Ta ställning med oss. Allas barn är allas barn.
 
Text och bilder: Anette Meliane
 
Print Friendly, PDF & Email