Westsidebookclub är en nystartad bokklubb i Järva.
– Jag trodde aldrig att jag skulle börja läsa en bok innan jag gick med i bokklubben och nu sitter jag även som styrelseledamot i föreningen, säger Ahmed, 19 år, som bor i Tensta.

Bokklubben, som startades av en grupp ungdomar som hänger på Bromstens Fritidsgård, vill främja läsandet hos barn och unga i Järva. De har återkommande bokcirklar, träffas och ordnar aktiviter med författare, anordnar workshops och gör studiebesök.

Annons:

En förening med stora visioner

Tror du att ungdomar kommer att vilja vara med i en bokklubb? Den frågan ställdes inledningsvis.
– Hundra procent! om vi gör det bra, sade Elias Zahran, 17 år, från Spånga.

Och en bokklubb blev det, Westsidebookclub har träffats under hösten och även bildat en styrelse.

– När vi i somras satt och skojade om en bokklubb trodde jag aldrig att vi idag skulle ha skapat en förening med stora visioner, säger Sara Kibreab, 17 år, från Solna.

Jag älskar att läsa böcker och ännu bättre att läsa i grupp

– Jag älskar att läsa böcker generellt, men ännu bättre att läsa i grupp. Jag ser fram emot den här resan, säger Suad Aftai 17 år, från Viksjö.

Hittills har westsidebookclubs första läsgrupp, med namnet Start7an, läst boken Mizieria av Melody Farshin och Yani av Nora Khalil.

I söndags träffade bokklubben författaren Nora Khalil och spelade bowling med henne. Kvällen avslutades med ett samtal om hennes bok Yani samt andra tankar om hennes nästa boksläpp.

Akrem Hashim

Print Friendly, PDF & Email