Man vid ingången till Eggeby gårds kafé.
dav

Efter flera vågor av covid 19 vill Järva Folkets Park ta igen den tiden då dess verksamhet låg i träda. Den första av vårens konserter är redan imorgon, lördagen den 7 maj. Först ut är Örjan Hultén Trio i Studion på Eggeby Gård.

Redan i början av året hade Örjan Hultén, tillförordnad verksamhetschef på Järva Folkets Park, planer en konsertserie i vår.

– Planerna är att utveckla Järva Folkets Park till en musikscen att räkna med. Vi gör fyra konserter i vår, men kommer tillbaka höst igen i samarbete med Stockholm Jazz Festival i oktober. Då blir det en minifestival med fyra konserter utspridda under festivalen, och vi kommer använda båda scenerna, den stora teaterladan som tar 150 personer och Studion som tar in 60 personer, säger Örjan Hultén.

Annons:

Nu gäller det att musikälskande människor får veta vad som händer

Planeringen och kontakterna för verksamheterna är redan avklarade. Nu gäller det att musikälskande människor får veta vad som händer, att detta är ett tillfälle att träffa och lyssna till spännande musiker från olika delar av världen.

Örjan Hultén, kompositör och sopran- och tenorsaxofonist, inleder tillammans med Erik Palmberg och Anton Dromberg imorgon, den 7 maj. De uppträder från kl. 14.00 i Studion på Eggeby Gård.

Den 16 maj kommer Arjun Verma, på sitar, och Suranjana Ghosh, på tablas, spela indisk musik över genregränserna kl. 19.00 i Studion.

Under hela våren och sommaren ska finnas tillfällen där invånarna i Järva får lyssna till olika musikstilar samtidigt som musikerna får kontakt med folk som själva utövar kultur i närområdet.

Adolfo Ovalle

Här kan du läsa mer om vad som händer i Järva Folkets Park på Eggeby gård denna vår, sommar och resten av året.

 

Röda stugor, bänkar och bord
Print Friendly, PDF & Email