Två unga kvinnor står bredvid varandra.
Sophie Öhrlund (t.v.) och Seher Ekici

Sophie Öhrlund och Seher Ekici är praktikanter hos Nyhetsbyrån Järva under två veckor. Båda två studerar journalistik på Södertörns högskola. Här har de intervjuat varandra.

Sophie Öhrlund är 25 år och bor i Solna. Hon läser sin första termin journalistik med inriktning digitala medier och ska ha två veckors praktik på Nyhetsbyrån Järva. 
– I grunden älskar jag att skriva, jag vill skriva om människor och deras berättelser. Det känns spännande att arbeta här, jag har inte varit så mycket i Järva trots att det är så nära Solna. 

Sophie har tidigare jobbat som fritidspedagog, på en larmcentral och nu för tiden jobbar hon extra som leveransvärd. Hon levererar bilar till olika företag över hela Sverige, senast åkte hon till Göteborg. 
– Jag har många olika intressen, bland annat bilar och jag skulle kunna tänka mig jobba med något sådant inom journalistiken. Men jag skulle vilja prova på radio, teve och mycket mer i framtiden, men att börja skriva på en tidning tror jag är en bra början. 

Annons:


Seher Ekici är 21 år och bor i Kista.
– Men jag är uppvuxen i Karlskoga och flyttade till Kista för att studera. Jag läser också journalistik med inriktning på digitala medier, men har tänkt byta inriktning till sociologi i höst. Jag är intresserad av hur vi människor formar samhället och människan i grupp och det är också därför jag vill bli journalist. Jag vill spegla samhället samtidigt som jag får ge mitt perspektiv på det.

Seher jobbar extra som väktare i Kista, något hon gjort tidigare i Karlskoga och Örebro. Det blir långa pass så på fritiden passar hon på att chilla med vänner eller gymma.
– Jag valde Nyhetsbyrån Järva dels för att det ligger nära mitt hem, och dels för att jag vill lära känna det område som jag bor i. Det här blir ett perfekt tillfälle för mig att göra det. I framtiden vill jag nog jobba med grävande journalistik, skriva eller i radio.

Seher Ekici
Sophie Öhrlund

Print Friendly, PDF & Email