En ung kvinna som sitter på redaktionen,

Clara Krause gjorde sin kortpraktik hos Nyhetsbyrån Järva i december 2021. Nu är hon tillbaka för en längre period och förstärker redaktionen från och med idag och fram till den 24 maj.
– Jag tycker, att det ska bli roligt att skriva och räknar med att få göra lite av varje.

Clara Krause, 24, går nu sista terminen på Journalistlinjen på Södertörns Högskola och hon har delat sin långa praktik i två.
– Jag har varit tio veckor på P4 i Skaraborg, jag flyttade hem för jag kommer från Skövde. Men jag vill skriva också och är glad att kunna kombinera.

På lokalradion i Skövde har Clara arbetat som reporter och producent, suttit i direktsändning och läst nyheter direkt i studio.
– Jag har lärt mig mycket på radion, vet att man måste vara tydlig och veta vad man ska fråga om.

Annons:

Från sina två veckor på Nyhetsbyrån Järva minns hon bäst intervjun hon gjorde med SVT:s fotograf Iman Tahbaz och hur jobbigt det var att göra enkäter på gatan.
– Ja, att göra enkäter kommer nog aldrig att bli enkelt, men som radioreporter behövde jag göra det ofta. Jag passerade många broar där.

Praktiken på Nyhetsbyrån Järva blir det sista hon gör som student, sedan är det examen och dags att kliva ut på arbetsmarknaden.
– Jag har fått sommarvikariat på P4 Skaraborg, så det känns skönt eftersom arbetsmarknaden är lite oviss nu.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Print Friendly, PDF & Email