Imorgon måndag håller vaccinationsmottagningen i Rinkeby Folkets Hus öppet igen. Satsningen görs i samarbete med Region Stockholm och är ett initiativ för att tillgängliggöra vaccination och öka vaccinationsgraden i området.

Sedan november har Rinkeby Folkets Hus i samarbete med Region Stockholm en vaccinationsstation på plats i huset. Där har det vid olika tillfällen hållits en drop-in-mottagning för den som vill vaccinera sig. På plats erbjuds det barnpassning och fika.

– Det måste vara enkelt att få sin spruta, det ska vara tillgängligt, drop-in och centralt beläget. Folk ska kunna gå förbi och gå in. Alla måste ha samma förutsättningar, och då ska det inte krävas att du har en smartphone eller BankID, säger Fardosa Omar, verksamhetschef på Folkets Hus i Rinkeby.

Annons:

Förslaget var att en permanent vaccinationsstation skulle inrättas i Rinkeby Folkets hus med öppettider sex dagar i veckan mellan klockan 13.00- 20.00 fram till den 31 december 2021. Region Stockholm svarade emellertid att det inte var möjligt, men skickade ändå Sabbatsbergs mobila vaccinationsteam till Rinkeby vid två tillfällen under november och i fredags.

Imorgon måndag den 20 december är vaccinationsmottagningen öppen igen för drop-in-vaccination. Mellan klockan 09.00-13.00 har man möjlighet att vaccinera sig i Bredby- och Sörbysalen på bottenplan.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email