Vaccinera dig i Rinkeby Folkets Hus på fredag

Nyheter

Igår var det drop in-vaccination på bottenvåningen i Rinkeby Folkets Hus och på fredag är Sabbatsbergs mobila vaccinationsteam tillbaka igen.
  – Det är bra, men vi hoppades på en stadig närvaro. Det behövs kontinuitet, säger Carl Hamilton, ordförande i Rinkeby Folkets Hus.

Hälsoinformatörer stod utanför Folkets Hus och talade om för förbipasserande att det fanns möjlighet att vaccinera sig. Det var ingång i Sörbysalen och utgång genom Bredbysalen. I Sörbysalen tog sjuksköterskor emot, skrev in och gav spruta. I Bredbysalen satt läkaren Kjell Simonsson och kollade så att ingen som vaccinerat sig tuppade av.

Mottagningen måste vara öppen när folk har tid

Styrelsen i Rinkeby Folkets Hus har uppmanat Region Stockholm att använda sig av Folkets Hus lokaler. De har lovat att bjuda på fika, och även på barnpassning, bara det blir enkelt att vaccinera sig.

– Det borde vara drop in, tillgängligt och centralt beläget. Och det är viktigt att satsningen är långsiktig, säger Carl Hamilton.

Region Stockholm svarade att det inte var möjligt, men skickade ändå Sabbatsbergs mobila vaccinationsteam till Rinkeby under måndagen och även nu på fredag den 26 november. 

Men behövs det verkligen fler vaccinationsstationer? Det finns ju en vårdcentral alldeles i närheten.

– Det blir inte samma sak, vi i Folkets Hus har en annan förankring. Dessutom måste mottagningen vara öppen när folk har tid, på eftermiddagar och kvällar. Det är viktigt nu när smittan går upp igen, säger Carl Hamilton.

På fredag kommer Sabbatsbergs mobila vaccinationsteam tillbaka till Rinkeby Folkets Hus, då finns möjlighet att vaccinera sig mellan klockan 13.30 och 16.00.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Det här paret hade fått sin tredje spruta.
Läkaren Kjell Simonsson höll koll.
Hälsoinformatörerna talade om hur det skulle gå till.
Print Friendly, PDF & Email