Här ses Inga, Tuula och Agneta som vaccinerar i Rinkeby Folkets Hus

Ett av många ställen där man kan ta vaccin mot covid-19 är Rinkeby Folkets Hus. Här är det öppet för drop in mellan klockan 09.00 – 11.00 på måndagar och fredagar mellan klockan 13.00 – 15.00.

 – Idag har det varit många som vill vaccinera sig, säger sjuksköterskan Tuula när vi träffar henne i lokalen där vaccineringen utförs. Vi har inte många doser kvar att dela ut och det är vi glada för eftersom vi vill att alla ska vaccinera sig.

Vi rekommenderar att man fyller på sin dos med vaccin regelbundet

Annons:

Teamet som utför vaccinationen kommer från Region Stockholms mobila enhet. När de inte är i Rinkeby utför de vaccinationer i samarbete med till exempel Röda Korset, Frälsningsarmén och Stadsmissionen som bokar in besök på organisationernas stödboenden.  När teamet inte har sådana uppdrag jobbar de med annat som till exempel smittspårning eller utfärdar covidbevis.

Alla över 18 år är välkomna att vaccinera sig och det är helt gratis

 – Vi rekommenderar att man fyller på sin dos med vaccin regelbundet eftersom immuniteten som vaccinet ger sakta går ur kroppen, berättar läkaren Agneta. Mellan den första och andra sprutan rekommenderas att det går tre veckor, mellan dos två och tre kan det gå två månader. Mellan dos tre och fyra är tre månader en lagom tid att vänta och mellan spruta fyra och fem bör det gå fyra månader.

Alla över 18 år är välkomna att vaccinera sig och det är helt gratis. Passa på att besöka teamet i Rinkeby Folkets Hus under kommande vecka. Därefter dyker de upp på en annan plats i Stockholm.

Monica Jansson

 

Print Friendly, PDF & Email