Kista SC tog emot Som United på hemmaplan på Ärvinge BP på lördagen och derbyt slutade oavgjort, 3-3. Idag möter Husby FF Bele Barkarby FF och sedan återstår bara en enda match i fotbollens division 4 Stockholm norra.

Efter matchen ligger Kista SC fortfarande kvar på tionde plats i serien, med tre poäng till Enebyberg, som ligger på nedflyttningsplats. Kista SC möter möter Vallentuna i nästa match, men även om det värsta skulle hända; att Kista SC förlorar och Enebyberg vinner, så är Kistas målskillnad så pass mycket större att de ändå blir kvar på tionde plats.

Klart är i alla fall att Erikslund KF, på tolfte och sista plats, spelar nästa säsong i division 5.

Rinkeby United ligger bäst till av lagen från Järva

Som United ligger på sjunde plats och Husby FF på åttonde, men Husby FF har en match mindre spelad. Och på platserna i mitten av serien kan en hel del hända med bara en enda match kvar.

Rinkeby United ligger bäst till av lagen från Järva, tvåa efter IK Frej Täby FF. De kan fortfarande vinna serien om Husby FF besegrar IK Frej Täby FF i sista matchen, och Rinkeby United går förbi på bättre målskillnad. Hur som helst är det avgörande att Rinkeby United vinner sista matchen mot Enebyberg för att få spela kval om en plats i division 3 nästa år. Åkersberga FC ligger bara en enda poäng bakom Rinkeby United i serien.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Bild: Monica Jansson

Print Friendly, PDF & Email