Huzeyfe Dölek

I torsdags var det öppning av Matmissionens femte butik i Stockholmsområdet. Butiken vänder sig till de med låg inkomst som får möjlighet att handla till lägre priser. Intresset för butiken var stort och det var kö till insläpp under hela öppettiden.

 – Intresset för butiken har varit stort, berättar butikschefen Huzeyfe Dölek. Det är kö för att komma in men det är en  positiv och förväntansfull stämning. Det är inte bara Järvabor som kommer hit utan de som är medlemmar sedan tidigare och har varit i andra butiker har besökt oss och berömt oss för en fräsch butik.

För att handla i butiken måste man vara medlem

Butikens öppnande har inneburit flera arbetstillfällen. Här finns både fast anställd personal men också flera som fått möjlighet att arbetsträna.

 – Vi har öppet måndag till fredag och våra tider för att handla har varit fullbokade den här veckan och vi är fullbokade flera dagar i kommande vecka. Det kommer leveranser av varor varje dag men vi vet aldrig vad vi ska få levererat så sortimentet varierar från dag till dag. Det kan hända att någon populär vara tar slut så det kan se tomt ut på vissa hyllor, säger Huzeyfe Dölek.

Alla varor och hyllor i butiken har två priser

För att handla i butiken måste man dels vara medlem och dels ha bokat tid för att handla. När du ansöker om medlemskap ska du visa intyg från Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten eller lönespecifikation för de tre senaste månaderna. Månadsinkomsten får inte överstiga 11 190 kronor.

Så här söker du medlemskap i Matmissionen:

  • Lättast är att ansöka via Matmissionens app i en smartphone.
  • Besök butiken i Hallunda centrum måndag – fredag mellan klockan 10 – 13 där det finns personal som hjälper till med ansökan och bokning av tid för att handla.
  • När du ansöker ska du ha med handlingar och intyg som visar din inkomst och de bidrag som du får.
  • När du blivit medlem kan du boka tid för att handla.
  • Varje vecka kan du handla för upp till 300 kronor i butiken. Kommer du över det beloppet får du handla för det högre beloppet som står på hyllorna.

Alla varor och hyllor i butiken har två priser. För medlemmar gäller det lägre priser och för andra det högre priset. Så även de med inkomst över 11 190 kronor i månaden är välkomna att handla.

Monica Jansson

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email