Inga Harnesk
Inga Harnesk

Det är svårt att skriva om det som händer i Ukraina just nu. Vi som ser det i TV flyttas då till ruinerna, källargångar och köerna vid tågen där fäderna tar farväl av de sina.

Vi hör och ser utarbetade läkare som arbetar i olämpliga skrymslen och lokaler och saknar material. Men vi ser också en lycklig mor med sin nyfödda baby. I ruinerna av sitt hus stod en ensam man som förlorat sin hustru – men sedan hittade sin lilla dotter som grät – och var vid liv!

Här hemma följer vi Mammornas kamp och att barnmorskorna saknar resurser. Folkets Husby och Rinkeby Folkets Hus är centrum för många goda krafter och kulturprogram. De delar med sig av tid och kunskaper för dem som behöver hjälp. Gårdar och Stadsteatern i Husby bjuder på teater, konst och kultur.

Annons:
Annons:

Vi väntar på besked om fred i Ukraina och njuter av solen – om vi kan

Dessa dagar hade vi sportlovsvecka med en mängd aktiviteter för barn och föräldrar på idrottsplatser, gårdar och torg. Det samlade många glada människor kunde jag se i reportagen. Nu börjar vardagen igen. Vi väntar på besked om fred i Ukraina och njuter av solen – om vi kan.

I SVT ser man nu bilder från Ukraina igen: svårframkomliga krossade stadsdelar och oändliga flyktingströmmar. Mitt i detta tar jag nu några ostkrokar…

Inga Harnesk
Print Friendly, PDF & Email