en massa kvinnor krokar arm

I morgon den 8 mars uppmärksammas Internationella kvinnodagen på flera sätt och på flera håll i Järva. Det blir såväl föreläsning om våld i nära relationer och politisk paneldebatt som musik, dans och tal. Det mesta som en del av initiativet Kvinnor krokar arm.

Tensta Hjulsta kvinnocenter, Glömmingegränd 31 nb, T-bana: Tensta.
Biträdande jurist Kijan Karimi föreläser om våld i nära relationer. Efter föreläsningen finns tid för frågor. Kvinnocenter bjuder på enklare måltid och fika. Öppet 10-14.

Kista bibliotek vill uppmärksamma kvinnodagen genom att hylla och stötta kvinnor som skapar. Därför välkomnas alla till en smyckesverkstad med Phoebe of Uganda. Det blir tillfälle för skapande, samtal och fika.
Öppet mellan 15-17.

På Folkets Husby uppmärksammas 8 mars samlas kvinnor 16.30-19.00 lyssnar på föredrag om arbetsrätt och hälsa, äter soppa, lyssnar på musik och umgås.

I Rinkeby bibliotek blir det en jämställdhetspolitisk debatt med lokala politiker kl. 17.00. Debatten kommer att handla om betalt och obetalt arbete och mäns våld mot kvinnor och anordnas av Sveriges kvinnolobby.

I Tensta firas kvinnodagen redan från klockan 15. Då öppnar hoppborgen på Gullingeplan för de yngsta. 16-18 blir det ansiktsmålning i Tensta Centrum.

Programmet på scenen utanför Tensta konsthall, på Taxingeplan, drar igång 16.30. Först blir det musik med DJ Asynja, 17.00 skulle Alexandra Pascalidou tala, men hon är sjuk och ersätts av Nisti Sterk. Sedan följer flera uppträdanden, sång och musik. 500 rosor delas ut till alla kvinnor.

I Blå huset i Tensta blir det dansföreställningar från 17.00. Klockan 18.30 blir det dans på scenen utanför konsthallen.

Tensta simhall anordnar rytmisk dansmaraton 18.00.

Klockan 19 kommer alla att samlas på Taxingeplan för att kroka arm.

19.15 avslutas firandet med eldshow med Act of Emotion.

Kerstin Gustafsson Figueroa

De flesta aktiviteterna ovan är en del av initiativet Kvinnor krokar arm för ett jämställt samhälle fritt från våld. Utöver programmet i Järva, kommer aktiviteter äga rum i Hallonbergen i Sundbyberg och i Humlegården i Stockholm. 

Rosutdelning i Tensta den 8 mars 2020.
Print Friendly, PDF & Email