Omgång 3 och det var derbydags på bortaplan, denna gång på Spånga IP:s konstgräs. Hundratalet i publiken och vårväder var förutsättningarna.

Matchen då, hemmalaget börjar bäst och hittar bollar bakom vår backlinje, vilket ger utdelning efter 10 minuters spel, 1-0. Ju mer matchen går så kontrollerar vi matchen mer och mer. Vi börjar hitta till vårt egna spel och skapar halvchanser, men kommer inte närmare än så under första halvleken.

Andra börjar vi definitivt bäst och har både bollinnehav och ett bättre spel. Motståndarna har bara ett vapen, vilket är långa bollar samtidigt som de försöker stå rätt i positionerna. I minut 60 skjuter Batu en bra frispark och tvingar målvakten i Spångamålet att tippa bollen över ribban. Vi forcerar och försöker, men kommer inte närmare. Motståndarna lyckas få matchen dit de vill.

Annons:

Vi kommer inte alls upp i nivå och det hela slutar med 1-0 till Spånga IS FK. En tung förlust där vi tycker att vi förtjänade minst en poäng, men sådan är fotbollen.

Vi ställer om och laddar inför nästa match, som spelas hemma mot seriefavoriterna Enköping. Där, hemma på Knutby, ska vi ska allt och lite till. Vi ses då!

Rinkeby United FC:s eget referat
Bilder: Said Ali