Förlust för Akropol i semifinalen.
Det blev en tung förlust för Akropols herrlag i semifinalen i basketens division 1. Efter en dramatisk avslutning, där det stod lika med endast 40 sekunder kvar, vann Bankeryd till slut med 93-89.

Vad som började så bra slutade med en bitter förlust. Bankeryd fick hela 33 straffkast varav 23 hamnar hos Kristoffer Grönhage, som slutar på hela 39 poäng idag.

Akropol spelade nog lagets bästa 15 minuter den första delen av matchen och dominerar matchen både defensivt och offensivt. När ställningen är 26-40 tappade Akropol rytm samtidigt som Bankeryd började få med sig domsluten och började äta sig in i matchen. I halvtid ledde Bankeryd med 54-46.

Under andra halvlek gick matchen i vågor, Akropol gjorde några småryck och kom ikapp för att sedan låta Bankeryd rycka igen. Akropol lyckades ändå bita sig fast och höll ett avstånd på 5-10 poäng.

De sista minuterna blev dramatiska, lagen följdes åt och bytte ledning vid varje anfall. Med endast 30 sekunder kvar och underläge 89-90 så missade Akropol ett öppet skott från high post och Bankeryd avgjorde matchen i kommande anfall med endast 11 sekunder kvar då deras amerikan Edward Jenkins sänker ett trepoängsskott.

Idag, söndag, är det match om tredjeplats kl 13.00 mot Team 4Q. Bussen går som planerat från Rinkeby och stannar även i Husby på väg till Fribergahallen.