Igår lördag var det femte året i rad som Fastpartner AB anordnade Föreningarnas dag i Tensta centrum. Nyhetsbyrån Järva och ett trettiotal andra föreningar var på plats och interagerade med både besökare och föreningar.

Under lördagen samlades över trettio föreningar i Tensta centrum. Borden var utplacerade runt hela centrumet och det kryllade av nyfikna besökare. Tensta centrum erbjöd även ponnyridning, hoppborgar samt bord för pyssel och måleri för de yngre besökarna.

Nyhetsbyrån Järva var på plats med ett eget bord där medarbetarna Yasemin Öztenar, Eleni Terzitane, Ifrah-Degmo Mohamed, Fatma Qureshi och Halima Mohammed hälsade på och tog emot tips från besökare.

Annons:

Tensta sim- och idrottshall var också på plats. Ilham Bounjoum som arbetar i hallen menar att de deltog i eventet för att uppmärksamma sin förening samt för att lära känna Järvabor och andra föreningar.

Andra föreningar som deltog i eventet var intresseorganisationen Cykelfrämjandet som berättade om vikten av att lära sig att cykla även som vuxen, samt organisationen Verdandi som arbetar brottsförebyggande i Järva, som berättade om samarbetet med skolor och föräldrar. 

Isabel Enberg, projektledare för eventet, arbetade i fältet under dagen. Hon berättade om avsikten med Föreningarnas dag i Tensta centrum.

– Syftet är att fler barn, ungdomar och föreningar ska komma i kontakt med varandra. På så sätt berikas föreningslivet. 

Text: Fatma Qureshi & Halima Mohammed
Bilder: Yasemin Öztenar & Ifrah Degmo-Mohamed
Print Friendly, PDF & Email
Annons: