Arne Johansson visar MP och Hyresgästföreningen runt i Husby

Miljöpartiets språkrör Per Bolund besökte Husby på måndagsförmiddagen tillsammans med partikollegan Åsa Lindhagen som är miljö- och klimatborgarråd i Stockholms stad. Miljöpartisterna var inbjudna av Hyresgästföreningen som lanserade sin ”trygghetsturné” med ett möte i Folkets Husby.

Inbjudna var också Arne Johansson från Husbyrådet och Fatuma Mohamed från Transkulturellt centrum, men inga andra. Lokalreportrarna (undertecknad och Sveriges Radio) på plats blev inte heller insläppta i mötesrummet.
– Det var ett väldigt konstigt upplägg på mötet, jag förstår inte varför vi bara fick skicka en representant, sade Arne Johansson efteråt.

Fokus för mötet och det efterföljande samtalet var trygghet. Marie Linder, förbundsordförande för Hyresgästföreningen är inte orolig för att begreppet ska bli urvattnat.
– Det vi vill göra är att lyfta bredare perspektiv på trygghet. Trygghet kan handla om den ekonomiska ojämlikheten och hur den påverkar människor, men det är klart att bor man i ett område där det är mycket kriminalitet och gäng, då påverkar det ju en också.

Annons:

Per Bolund tog fasta på ett par exempel på trygghet som Fatuma Mohamed lyfte under mötet. Hon pratade om trångboddhet som tvingar barn och unga att hänga utomhus sent på kvällen och den otrygghet som uppstår när man inte vet om pengarna räcker till hyran.
– Det är också viktigt att rusta upp så att det finns en bra boendemiljö och inte höja hyrorna så att folk tvingas flytta. Den typen av renovräkningar måste vi sätta stopp för, sade språkröret Per Bolund.

Anna Nygård

Print Friendly, PDF & Email
Annons: