Tredje bolagsstämman för Nyhetsbyrån Järva

Artikel/Nyheter

Under lördagen ägde Nyhetsbyrån Järvas tredje bolagsstämma rum i Rinkeby Folkets hus. Vi frågade tre aktieägare vad de tycker om Nyhetsbyrån. Här kan du se vad Inga Harnesk, Dine Malmsten och Gunilla Moshi svarade.

Inga Harnesk, varför har du köpt aktier i Nyhetsbyrån Järva?
– Jag hade glädjen att få en aktie i present. Det är jag glad för och aktier är ett bra sätt att driva verksamhet.

Vad vill du se för utveckling i Nyhetsbyrån Järva?
– Tidningen fångar upp händelser i nuet på ett realistiskt sätt utan att försköna eller förvärra händelser. Tycker att det ska fortsätta med lokala händelser som jag är mest intresserad av.

Vad betyder Nyhetsbyrån Järva för dig?*
– Jag läser på datorn varje morgon om lokala händelser. Det ger mig mer lokalkännedom på ett opolitiskt sätt. Det gör att jag känner samhörighet med området jag bor i.

Dine Malmsten, varför har du köpt aktier i Nyhetsbyrån Järva?
– Jag vill känna mig delaktig och bidra. Tidningen har stor betydelse för hela Järva. En del lägger pengar på till exempel restaurangbesök men jag köpte aktier för mina pengar.

Vad vill du se för utveckling i Nyhetsbyrån Järva?
– Systemet att lära ut journalistik till medborgare i Järva, både gamla och unga, är jättebra. Boende i området kan ge sin bild av händelser och det ger en mångsidig skildring. Det avspeglar hur området ser ut med invånare från hela världen.

Vad betyder Nyhetsbyrån Järva för dig?
– Här kan jag följa aktuella händelser och det ger en trygghet att känna igen sig och vara delaktig. Jag känner en sammanhållning och en viss lokalpatriotism.

Gunilla Moshi, varför har du köpt aktier i Nyhetsbyrån Järva?
– Tidningen ger en egen bild av lokaljournalistiken, inte den traditionella som andra tidningar visar. Nyhetsbyrån Järva tillgodoser behov av lokala nyheter och situationer.

Vad vill du se för utveckling i Nyhetsbyrån Järva?
– Det är jättebra med samarbetet med journalistutbildningar där studenterna får praktik på Nyhetsbyrån. Här kan de se hur det fungerar på plats och skildra detta på ett annat sätt än vad som traditionellt visas på TV och andra tidningar. Deras sätt bidrar till segregationen.

Vad betyder Nyhetsbyrån Järva för dig?
– Här kan jag uppdateras och få en beskrivning av ett Sverige som existerar . Tidningen informerar om området via många röster i form av skribenter med olika ursprung.

Monica Jansson
Print Friendly, PDF & Email