Under fem dagar i maj har Sundbybergs Folkhögskola föreställningar i Rinkeby Folket hus. Det är elever från skolans skrivarlinje, teater-, film- och dokumentärfilmlinjer som visar upp sina examensarbeten.

Lördagens program inleds med en verklighetsbaserad berättelse om flykten från Syrien skildrad ur en tonårstjejs perspektiv. Leen Hashisho framför sånger, visar film och håller en monolog på temat. Både text och musik har hon skapat själv. Föreställningens namn är Mitt stora prov.

Minns var du såg dessa talanger först.

Annons:

– De flesta eleverna hoppas på en karriär inom ämnet de studerar, säger teaterläraren Antonio Tengroth. Det kan vara att ge ut en antologi, att bli skådespelare eller etablerad artist. Vi valde att ha kulturfestivalen i Rinkeby dels för att det ligger nära Rissne där folkhögskolan finns men också för att nå ut till människor utanför Stockholm City.

Varför heter då kulturfestivalen Ogräs? Under planeringen diskuterades vad den skulle heta och en elev föreslog just Ogräs. Varför inte ,tänkte projektledarna och så var namnet bestämt.

Festivalen pågår till och med tisdag den 24 maj med gratis föreställningar. Passa på att njut av konst och minns var du såg dessa talanger först.

Utförligt program för festivalen kan ses här.

Monica Jansson
Print Friendly, PDF & Email