Gårdagens match på Knutby BP gav tre viktiga poäng, och hopp om fortsatt spel i divison 3, för Rinkeby United. Ett målkalas som slutade 7-0.

Tidigare under säsongen så vann Rinkeby United mot IFK Västerås FK med 3-0, men igår var det ett annat Västerås lag som stod för motståndet, Västerås IK. Det var viktiga poäng som stod på spel för båda lagen.

Rinkeby United startade starkt, där de klev högt upp på Västerås planhalva. De skapade många målchanser och hade ett stort spelövertag i den första halvleken.

Annons:

Laget stora stjärna Stefan Silva kliver fram och gör mål. I 40:e minuten gör han 1-0 och 20 minuter senare gör han 2-0.

Västerås målvakt tar bollen med handen utanför straffområdet, vilket resulterar i ett rött kort och ett bra frisparksläge utanför straffområdet. Nummer 12, Abdirahman Abdalla Mohamed, kliver fram och sätter frisparken kryssribban som studsar sedan ner på målvakten och in i mål. 3-0 till Rinkeby United.

Dizat Abdrim ”chippar” in den kallt över målvakten

Ett fint kombinationsspel av Rinkeby i motståndarens straffområde, nummer 15 blir fri mot målvakten och blir fälld, vilket resulterar i straff. Stefan kliver fram och sätter den säkert in i det högra hörnet av målet. 4-0.

Rinkebys nummer 15, Dizat Abdrim, bryter en passning högt upp på Västerås planhalva och kommer fri mot målvakten, och ”chippar” in den kallt över målvakten. 5-0 Rinkeby

Nummer 15 blir fälld av målvakten innanför straffområdet och får straff igen. Då går Zaid Nooraldin fram och placerar bollen i det vänstra hörnet av målet. 6-0.

I matchens slutminut sicksackar sig nummer 16, Arsalan Ashtari, in i straffområdet och skjuter bollen hårt upp i nättaket. 7-0.

Stefan Silva som har är tillbaka till laget efter en långtidsavstängning, kliver fram i sin andra match och gör ett hattrick för Rinkeby United. Med dessa tre poäng som innebär det att Rinkeby United flyttas från en 12:e till en 10:e plats i tabellen.