Häst och vagn, vuxna utklädda till spöken.

Runt 200 personer, stora som små, fick åka häst och vagn till spökskogen i Akalla by, där de letade efter spöken. Alla fick en påse godis i utbyte mot sina biljetter.
– Det här en tradition vi har på gården varje år, sade Annika Hemingstam, från arrangörerna Akalla 4H.

Många barnfamiljer från hela Stockholm hade kommit till Akalla för att delta. Camilla Nilsson var där med släkt och familj.
 – Jag såg detta arrangemang på nätet och tyckte det lät spännande. Vi åkte hit ända från Haninge för att ha en trevlig dagsutflykt. Vi har aldrig varit här förut, så det är första gången, sade hon.

Elias och hans kompis David, båda går i andra klass, var också på plats.
 – Det var lite läskigt i början, men det var roligt att åka häst och vagn. Vi blev vänner med spökena och det var gott med godis, sade killarna.

Vi har bjudit på godis, bus och folk har varit lagom rädda

Annika Hemingstam bor själv i Akalla och har tillsammans med ideella ledare och styrelsen anordnat detta.
 – Det här är en tradition vi har haft i många år, men under pandemin fick vi göra om det litegrann. Men i år kör vi som vi brukar och alla inkomster går direkt till föreningsverksamhet för barn och unga. Vi har bjudit på godis, bus och folk har varit lagom rädda för oss. Barnen har fått röra på sig istället för att vara hemma och sitta framför en skärm. Det här är ett bra sätt att komma ut och få frisk luft. 

De har anställda som jobbar på vardagar och hjälper till med djuren i stallet.

 – Många av våra ideella ledare har börjat som medlemmar och sköter djuren. Sedan får de bli ledare för egna grupper som får anordna sådana här evenemang. Vi har unika omgivningar med hagar och med alla husen här i Akalla By. Det är så fantastiskt att kunna använda den här miljön, sade Annika Hemingstam.

Krista Sirviö

Print Friendly, PDF & Email