Sommarens sista tjejkväll utomhus avslutades med kickboxning i Akalla by. Tjejkvällarna med Healthy Women kommer att fortsätta under hösten, men kommer då att vara inomhus i lokaler i Akalla by café. 

 Månadens tema var ”kickboxning” och tjejerna fick lära sig grunderna i kampsporten kombinerat med fys. Kickboxning innefattar både slag och sparkar.

Styrkan och gemenskapen sitter i att ha ett nätverk

Annons:

 – Utöver kickboxningen nätverkade vi alla som var på plats och gjorde en övning i teambuilding, med bland annat ”speed dating”. Vi är idag drygt 400 tjejer i nätverket och det är roligt att få cirkulera och lära känna och prata med varandra. Och det gjorde vi i cirka två minuter per person. Styrkan och gemenskapen sitter i att ha ett nätverk omkring sig, säger Susan Dahlbeck.

Healthy Women är ett nätverk för endast tjejer och är en sektion under föreningen Kista Sports Club. Det genomförs regelbundna fysiska aktiviteter för att förbättra den fysiska, men också den psykiska hälsan i Järva bland kvinnor.

Det finns gymverksamhet där man får träna med personlig tränare i smågrupper, samt andra aktiviteter. Varje månad anordnas det events med olika teman. 

Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email