Sedan i oktober har en grupp unga vuxna träffats i Tensta konsthall på onsdagskvällar för att gå en introduktionskurs i olika konstpraktiker. Under namnet Tensta Nya Konstskola visas kursdeltagarna nu upp verk i Lilla Galleriet.

Under ledning av konsthallens förmedlare George Chamoun har Tensta Nya Konstskola under hösten haft praktiska workshops i bland annat screentryck, pappersmarmorering, akvarellmålning och skulptur. De har även besökt olika utställningar inne i Stockholm. För första gången visas deras kreationer nu upp för allmänheten.

George Chamoun. Bild: Privat

– Det har varit en förberedande konstkurs där deltagarna fått testa på olika konsttekniker, hantverk och även besökt olika utställningar under hösten, säger George Chamoun per telefon.

Annons:

Han är själv konstnär och berättar att deltagarna till exempel fick pröva på att göra screentryck (tryck med färg på textil i detta fall) på Konstfack och att tillverka skulpturer i lera – med uppgiften att göra en ljusstake – samt collageteknik i form av självporträtt. Som det ser ut nu säger han att det inte finns några planer på ytterligare kurstillfällen.

Utställningen på Lilla Galleriet och i kafédelen av Tensta konsthall där 16 deltagare visar upp sina verk pågår fram till och med den 18 mars.

David Johansson

Print Friendly, PDF & Email