Sedan i oktober har en grupp unga vuxna träffats i Tensta konsthall på onsdagskvällar för att gå en introduktionskurs i olika konstpraktiker. Under namnet Tensta Nya Konstskola visas kursdeltagarna nu upp verk i Lilla Galleriet.

Under ledning av konsthallens förmedlare George Chamoun har Tensta Nya Konstskola under hösten haft praktiska workshops i bland annat screentryck, pappersmarmorering, akvarellmålning och skulptur. De har även besökt olika utställningar inne i Stockholm. För första gången visas deras kreationer nu upp för allmänheten.

George Chamoun. Bild: Privat

– Det har varit en förberedande konstkurs där deltagarna fått testa på olika konsttekniker, hantverk och även besökt olika utställningar under hösten, säger George Chamoun per telefon.

Han är själv konstnär och berättar att deltagarna till exempel fick pröva på att göra screentryck (tryck med färg på textil i detta fall) på Konstfack och att tillverka skulpturer i lera – med uppgiften att göra en ljusstake – samt collageteknik i form av självporträtt. Som det ser ut nu säger han att det inte finns några planer på ytterligare kurstillfällen.

Utställningen på Lilla Galleriet och i kafédelen av Tensta konsthall där 16 deltagare visar upp sina verk pågår fram till och med den 18 mars.

David Johansson

Print Friendly, PDF & Email
Annons: