Tensta ModeButik och Kemtvätt är ett välkänt riktmärke i Tensta Centrum. Det är en butik för stora och små och nyckelordet är kvalitet!

Butiken drivs av Bröderna Mohammed och Husen Said Ibrahim sedan 2010. Först med kemtvätt, sedan skrädderi och kläder. Bröderna har lång erfarenhet av försäljning av festkläder. Fokus har varit barn och herrkostymer i hög kvalitet samt accessoarer som bälten, slipsar och flugor. Det finns även festklänningar till kvinnor i butiken.


- Nu har det äntligen öppnat upp sig efter corona och fler vågar komma in och leta efter kläder till fina tillställningar och bröllop, säger Mohammed Said Ibrahim.


Annons:

– Det vi säljer mest av är herr- och barnkostymer i olika färger.
- Vi erbjuder även ändringsskrädderi för dam -och herrkläder och textiler, även nysömnad av högsta kvalitet samt all sorts kemtvätt.

Vi har i generationer från farfars tid arbetat inom dessa yrken

Tidigare arbetade båda bröderna inom snickeri och glasbranschen, men sedan flera år är de sina egna företagare.

– Vi har i generationer från farfars tid arbetat inom dessa yrken. Sedan fick vi chansen att starta eget och den linjen har vi kört ända till nu. Vi känner alla i området och vi har sett bebisar från Tensta växa upp och bli tonåringar, det är så häftigt, säger Mohammed.

Brödernas framtidsvision är att öppna och bygga upp fler nätverk och andra butiker. De har nu en webbutik på nätet (se neda) och dessutom finns de på Instagram och Facebook.

– Livet är bättre nu. Vi hade noll i vår kassa under förra året och det var jättetråkigt. Vi öppnade och stängde bara, så såg dagarna ut för oss. Nu är det en ökning av människor och stammisarna har kommit tillbaka, det är vi väldigt tacksamma för, säger han.

Brödernas framtidsvision är att öppna och bygga upp nätverk och andra butiker.

FAKTA
MA ModeButik, Tenstagången 15 A, 16364 Spånga
Tel: 08-36 19 54

Här hittar du butiken på nätet.

 

Print Friendly, PDF & Email
Annons: