Låt oss lärare samla kraft. Kraft att fostra framtida medborgare som vill vara del av något större. 

Det är viktigt att i tidig ålder fånga upp och inspirera elever till att vara samhällsengagerade. Om de dessutom får chansen att på riktigt påverka och kunna få sina röster hörda genom demokratiska verktyg är det samhällsnyttigt och utvecklande på samma gång.

Det gäller att erbjuda eleverna rätt typ av redskap och vägleda dem mot att vara en del av ett hållbart samhälle. Att hjälpa dem att finna sin plats och se sig själva som del av en utvecklingsprocess som dessutom är samhällsnyttig. Dessa processer skapar hopp och framtidstro.

Annons:

Vem har sagt att man inte kan bryta segregationen?

Vem har sagt att man inte kan bryta segregationen? Vem har sagt att förorten inte kan påverka och bidra till och utveckla Sverige? Varför ska media endast publicera negativa, mörka och gråa bilder av Tensta? En förort som för mig istället har tusen olika färger.

Låt oss samla kraft, vi som kan och vill, vi som vet hur. Vi som har viljan att förvandla, förvalta och utveckla människors förmågor. Vi som har förmånen att fostra samhällsnyttiga framtida samhällsmedborgare.

Låt oss fostra demokratiska medborgare som tror på sig själva och vill vara med och bygga sitt Sverige. Ett Sverige där alla får lika mycket utrymme att göra detta älskade land till det som den äldre generationen arbetade så hårt för.

Vi i skolans värld, vi som är här och nu. Vi har möjligheten att bygga broar och lägga grunden för dessa framtidens hjältar.

Iman Ehsani
Print Friendly, PDF & Email