Sollos pris 2021 gick till Balqis Lamis Khattab, grundare av Möllans Basement i Malmö. Men Förortsentreprenörerna och Mustafa Zatara från Järva hedrades med en särskilt utmärkelse.
– Jag är stolt, hedrad, tacksam, säger Mustafa Zatara.

– Det är kul att man uppmärksammas från oväntat håll. Det är etablerade entreprenörer som vill lyfta det vi gör och ser att det är viktigt. Det är extra kul.

På Sollo-prisets sida på Facebook skriver de:
”Under priskommitténs arbete i år beslutades att även belöna Mustafa Zatara för sitt initiativ Förortsentreprenörer. En utmärkelse och ett stöd för att Mustafa ska kunna fortsätta det viktiga arbete han gör.
Förortsentreprenörer är ett entreprenörsnätverk som vill inspirera till kreativitet, framgång och att det går att lyckas oavsett vart du bor. Initiativet har sedan start lyft över 103 förebilder som är uppväxta i förorten och gjort framgångsrika karriärresor.”

Annons:

– Det må ha brunnit i våra områden, och det tar ju sin tid för att allt ska kunna blomma och blomstra igen, och att då lyfta positiva förebilder, tror och hoppas jag personligen påskyndar utvecklingsprocessen till det bättre, säger Mustafa Zatara.

Nätverket Förortsentreprenörerna verkar idag på Instagram, LinkedIn och Facebook. I framtiden finns planer på att starta en tidning, som ska komma ut två gånger om året och ge information och inspiration till unga entreprenörer.

Förortsentreprenörer har blivit nominerad till två utmärkelser på senare tid, både företagarnas 103-Lista på samhällsförbättrande idéer, och så även till Sollos pris 2021.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Bild: Swede Pea Photography

Fakta om Sollos pristagare 2021: Möllans Basement är en mötesplats och ett nätverk som riktar sig till ungdomar och unga vuxna i Malmö. Möllans Basement har funnits i 7 år och fokus är att slussa vidare ungdomar till jobb så att de blir självförsörjande.

Sollos Pris är ett pris som instiftades till minne av entreprenören Lars-Olof ”Sollo” Bäckman efter dennes bortgång 2010.

Print Friendly, PDF & Email