På måndag inleds ett konstkollo för 10–15-åringar på Tensta konsthall. Tanken är att lokalbors förståelse av platsen de bor på och personliga smultronställen ska tecknas, byggas och berättas om.

Tillsammans med masterskursen Environmental Learning with Young People (KTH, Konstfack) kommer workshopen Tenstas arkeologi (av och för unga) att hållas med konsthallens pedagog Apolonija Sustersic. Apolonija är arkitekten bakom ”Det politiska klassrummet” där den interaktiva delen av masterskursen och konstkollot hålls.

Under konstkollot kommer pedagoger och unga deltagare tillsammans att utforska Tenstas arkitektur. Environmental learning – både som kurs och koncept – handlar om att lära sig och förstå den lokala kontexten från den fysiska och sociala omgivningen. Workshopen kommer att innebära ett fokus på unga lokalbor. Konstkollots deltagare visar vägen och tillsammans gör de promenader och intervjuer i närområdet. Objekt samlas in, de tecknar och bygger för att berätta om sin ort. Workshopen avslutas med att berättelserna spelas in som en podcast i en mobil studio.

Annons:
Annons:

Med som pedagog på själva konstkollot och som även fanns med i processen kring hur Det politiska klassrummet realiserades finns konsthallens förmedlare George Chamoun. George var projektledare för Agents of Change: Mediating Minorities, konsthallens EU-finansierade projekt 2020–2022.

Konstkollot på Tensta konsthall börjar måndagen den 27 februari och pågår mellan kl. 10-15 varje dag till och med den 3 mars. I skrivande stund finns det platser kvar.

Läs mer om vad som händer i Spånga-Tensta under sportlovet här.

David Johansson

Print Friendly, PDF & Email