gospelkör sjunger på en kyrkscen
Tensta Joyful Noise.

Gospelkören Tensta Joyful Noise höll på torsdagskvällen konsert i Tenstakyrkan. I publiken fanns ett femtiotal åhörare som bjöds på en timmes mix av kända och mindre kända gospelsånger, väl avvägda solistinsatser och allmänt skön stämning.

Två minuter före utsatt tid öppnar de 18 sångarna i kören med en stämningsfull körgospelklassiker, nämligen ”Total praise” av den amerikanske gospelartisten Richard Smallwood. Sedan hälsar körledaren Martina De Leo alla i publiken välkomna att njuta av musiken under konserten på sitt eget sätt.
– Känn er fria! säger hon och vänder sig mot kören.

Därefter följer en mix av olika låtar med det gemensamma att de är i gospelarr. Den positiva ”Jesus promised”, den artikulationsmässigt utmanande ”Nere vid vattnet nu” (Kirk Franklins låt ”Riverside” på svenska!) och stämbaserad praise i ”Great is he” (Hallelujah).

Annons:

Svänget fortsätter med en känd spiritual, ”Wade in the water”, och så Kirk Franklins något bortglömda ”Spiritual”.

Under flera av låtarna träder körens sångare in som lovande solister. Allra tydligast blir det på Todd Dulaney-covern ”Victory belongs to Jesus”. Sångare, från samtliga stämmor, ges utrymme att ta plats med sina unika röster och scennärvaro.

Inför sista sången, ”May his peace be with you”, tog körledare Martina återigen till orda. – Det är en fridshälsning vi vill skicka med, säger hon.

Pianisten Linnéa Wetterbrandt och körledaren Martina De Leo.

Den lugna låten är först på engelska, sedan – efter att en solist sjunger på svenska – följer kören och så småningom publiken, efter.
– Jag lovar att det blir roligare om ni sjunger med! utbrister Martina.

David Johansson

Kören Tensta Joyful Noise har funnits sedan 2011. De repar i Tenstakyrkan på måndagar klockan 17.30 och har ”öppet hus”. Kören har löpande intag.

Print Friendly, PDF & Email