Husbys möjlighet till avancemang till Division 3 försämrades rejält efter förlusten borta mot Erikslund med 2-1 (2-1).

Det ska nämnas direkt att Husby ställde upp med ett reservbetonat lag då många ordinarie spelare var borta till denna match.

Erikslund öppnade piggt och Filip Terland gav tidigt laget ledningen.
Husby tog över matchen och kvitteringen kom genom dagens vikarierande kapten Abel Tesfalem.

Annons:

Erikslund tog åter igen ledning efter hörna i 36:e matchminuten.

Husby spelade med en man mer i 50 minuter

I slutet av första halvlek åkte Erikslund på målchansutvisning. Husby spelade med en man mer i 50 minuter utan att skapa mycket.

– Det här var inte alls bra, det kan vi konstatera, sade Mogos Senay, en av många fans som åkte från Husby.

Tränaren för Husby FF Senai Berhane ville inte skylla förlusten på att Husby saknade spelare.
– De som spelar får ju chansen att visa upp sig. Det är ju krig om platserna och den som gör en bra insats ligger ju i framkant.

Med två omgångar kvar är möjligheten att nå förstaplatsen i Division 4 norra i praktiken över. Men det finns teoretiska chanser fortfarande att komma tvåa, men då måste många andra resultat gå Husbys väg samtidigt som laget måste vinna de kvarvarande två matcherna.

Husby spelar nästa match på fredag, då Som United står för motståndet. Då lär det knappast bli några problem att tända till…

Text och bilder: Said Ali