En ny version av Ison & Filles låt ”Lägg ner ditt vapen” från år 2006 släpptes idag. På singeln medverkar ett tiotal rappare från den svenska hiphopscenen, bland annat Rinkebybon Elias Abbas.

Idag släpptes den nya singeln ”Lägg ner ditt vapen” på Spotify. Låten är en ny version av Ison & Filles låt med samma namn som gavs ut år 2006. På låten medverkar Ison & Fille, Macky, Aki från gruppen Labyrint, Saliboy, Linda Pira, Parham, Naod, SHRN, Blen, Aleks, Ismael, producenterna Masse och Mack Beats, men även 17-årige Elias Abbas från Rinkeby.

Dagens Nyheter skriver att under förra året miste 43 människor sitt liv som ett resultat av det dödliga vapenvåldet. Låten är ett direkt svar på dödsskjutningarna och det dödliga våldet i Sveriges förorter.
Elias Abbas berättar för Nyhetsbyrån Järva om sin syn på hur musik kan uppnå förändring.

Annons:
Annons:

– Syftet med låten är att få folk att förstå att det är onödigt att kriga mot varandra. Vi vill helt enkelt uppmana folk att lägga ner sitt vapen. 

– Musik har alltid haft en stor påverkan på människor. När det inte fungerar att prata med människor för att lösa problem, är musik nog den bästa vägen att gå. 

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email