Under den gångna veckan har Pridefirandet varit aktuellt även i förorterna. Det är Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning som anordnat Prideveckan i Järva, där man kunnat ta del av lokala aktiviteter med fokus på HBTQ-frågor.

Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning har under den gångna veckan uppmärksammat arbetet för HBTQ-frågor i sina olika verksamheter. Med start i tisdags har förvaltningen arrangerat flera olika aktiviteter i sann Prideanda. Sedan år 2015 har Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning anordnat Pride, men i år har man satsat fler resurser än någonsin förklarar Anne Marie Flood som arbetat med årets Pride i Spånga-Tensta.

– Vi har haft betydligt fler programpunkter i år i jämförelse med gångna år.

– Det har funnits besökare under varje aktivitet och responsen har varit odelad positiv, både från medier och deltagande publik. Det är vi jätteglada över.

Under Prideveckan i Järva har invånarna bland annat kunnat gå på teaterföreställning som handlar om att komma ut, sagostund om regnbågsfamiljer, rådgivning till nyanlända HBTQ-personer och seminarium om att vara HBTQ-person i Järva. Aktiviteterna har ägt rum på bland annat Tech Tensta, Blå Huset och Tensta Konsthall. Aktiviteterna har också riktat sig till en variation av olika HBTQ-målgrupper – barn, ungdomar, seniorer och personer med psykisk ohälsa.

Anne Marie Flood menar att Prideveckan ofta är centrerat kring innerstaden, och genom att arrangera Prideaktiviteter i förorterna inkluderar man personer som annars kanske inte får möjlighet att ta del av Pride.

– HBTQ-frågan, eller lika rättigheter över huvud taget, är en viktig punkt för Stockholms stad och för den här förvaltningen likaså. Det är viktigt för oss att jobba för att främja detta arbete.

Prideveckan i Järva avslutas idag med en gemensam utflykt till Prideparaden.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email
Annons: