Vi besökte Järva Streetpep i Nydalsparken i Tensta. Det skulle spelas amerikansk fotboll och handledare var Alex Berhane. Vi trodde att många ungar skulle komma och lira, men tyvärr finns det inte många här i orten som gillar amerikansk fotboll.

Handledaren Alex Berhane bjöd oss in för att spela med honom och de ungdomar han handleder. Förutom amerikansk fotboll så kunde man lira basket, fotboll, brännboll, street fotboll, kubb, jenga och pingis. Det var inte så många ungar som kom, det var fortfarande tidigt på dagen, men de som kom tyckte det var roligt.

Varför valde du just amerikansk fotboll?

– Det är en sport som många inte har testat och vi vill ge folk möjlighet att testa på amerikansk fotboll. Och det är för alla åldrar, från förskolan till pensionärer, sade Alex Berhane.

Alex Berhane ställer upp för ungdomarna i Tensta och ger dem möjlighet till att pröva sådant de har aldrig gjort tidigare.
Idag, torsdag, kommer det finnas fler aktiviteter från klockan 12:00 till 19:00 i Tensta. Då är alla åldrar välkomna och vara med på aktiviteter. 

Text och bild: Sharmarke Hassan och Ayoub Baraghen
Print Friendly, PDF & Email