Under vecka 27 sänds dagligen ett poddavsnitt där talarna berättar om drömmar, hopp och kamper. Gemensamt för de åtta talarna är att de har mångfald omkring sig och att de gått workshops genom ABF för att lära sig hur man framför sin berättelse.

Yasmine Nechma har sin dag på lördag 9 juli. Hennes TAL handlar om minnen, mat och arv. Många av hennes minnen är förknippade med mat, främst algerisk mat. Hon har tidigare varit aktiv på Instagram med att visa recept och bilder på maträtter från Algeriet som hon veganiserat, uteslutit animaliskt protein. Sedan hon fick barn för drygt ett år sedan har hon inte varit aktiv med Instagramkontot men de fina bilderna och recepten finns fortfarande kvar att inspireras av.

Många av hennes minnen är förknippade med mat

Annons:

– Mitt stora intresse för mat har jag fått av min mamma som var ung när hon kom till Sverige från Algeriet. Mamma lagade mycket mat som till exempel långkok och försökte hitta samma råvaror som användes i hemlandet. Man äter mycket pasta i Algeriet men den görs inte på samma sätt som den italienska pastan utan andra sorters gryn och mjöl används vid tillverkningen av den, berättar Yasmine.

När Yasmine lagar mat har hon recepten hon lärt av sin mamma och mormor i tankarna men hon gör om dem till vegetariska och veganska recept.  

– Just nu är jag föräldraledig sedan jag födde barn förra året. I augusti börjar jag nytt jobb på kulturförvaltningen i en Stockholms kommun. Jag har haft några tjänster inom kultur- och fritidsförvaltningar tidigare och trivts med det. För några år sedan var jag projektledare för Järvaveckan gentemot utställare och volontärer, säger Yasmine.

Hon gör om dem till vegetariska och veganska recept.  

På lördag finns möjlighet att lyssna på Yasmine Nechmas TAL. Redan klockan 06.00 släpps det på ställen där du lyssnar på poddar. Då får vi veta mer om hennes minnen, mat och arv.

De poddar som redan har sänts går att lyssna på samma ställe under en tid framöver.

Monica Jansson
Bild: Christopher Fabes
Print Friendly, PDF & Email