Rinkeby United åkte på en blytung förlust mot ett starkt Reymersholms IK i seriefinalen hemma på Knutby BP. Det var Rinkebys första förlust.

Det blev en tung kväll för Rinkeby United på Knutby BP i matchen som slutade 1-2 (0-1) och förlust mot Reymersholm. I första halvlek fick hemmalaget en straff emot sig och en av lagets viktigaste spelare Said Dalel utvisad.

Reymorsholm dominerade i inledningen av matchen och tog även rättvist ledningen tidigt i första halvlek. Gästernas ledningsmål kom på straff.

Annons:
Annons:

Rinkeby skapade dock mängder av bra chanser och det var till slut bara en storspelande målvakt i bortalaget, och ganska mycket otur, som hindrade hemmalaget från att göra mål.

Rinkeby reducerade till 1-2 på övertid, men närmare än så kom inte laget

Det tog dessvärre också lite för lång tid för Rinkeby att börja oroa Reymersholm. När Rinkeby började ta över matchen och pressade tillbaka motståndarlaget, så åkte man på en mycket omdiskuterad utvisning där lagets stora stjärna Said Dalel åkte på sitt andra gula kort i matchen.

I andra halvlek pressade Rinkeby tillbaka Reymersholm och skapade även många klara målchanser, men det var bortalaget som utökade sin ledning till 0-2.

Rinkeby reducerade till 1-2 på övertid, men närmare än så kom inte laget.

Nu gäller det för Rinkeby United att avsluta serien med två vinster som ger minst en andraplats och kval till Division 3. Det finns också en teoretisk möjlighet att tvåorna kan bli uppflyttade, beroende på hur det går i Division 3.

Matchen avgjordes på ett domarmisstag

– Det blir känslomässigt när det är så många domslut emot Rinkeby. Det är inte rött kort, är det ens frispark? Jag vet inte, det ser inte ut så. Rött kort är det inte i närheten av, sade en elitdomare som var på plats.

– Jag tycker att man borde ifrågasätta domarens beslut, han var inte redo för matchen, den var för stor för honom. Matchen avgjordes på ett domarmisstag, sade en besviken supporter.

– Det är frustrerande. Det var inte så jag hade föreställt mig matchen. Jag hade sett framför mig att vi skulle vinna och ha mycket roligare än så här, sade anfallaren Abdifatah Aguero.

Rinkeby United möter i nästa match Hallonbergen på bortaplan på måndag.

Text och bilder: Said Ali