Statens servicekontor på Rinkebystråket.

Sedan augusti 2023 finns Statens servicecenter i Medborgarkontorets lokaler på Rinkebystråket, men i höst flyttar de till egen adress på Rinkebyplan 8, framgår i ett pressmeddelande.

Planerna på ett permanent kontor i Rinkeby för service till privatpersoner och företagare i kontakt med Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Pensionsmyndigheten och Skatteverket har funnits redan innan de började dela lokaler med Medborgarkontoret.

Den 12 januari 2024 tecknades så ett avtal mellan allmännyttiga Familjebostäder och Statens servicecenter för det nya kontoret som ska ligga på Rinkebyplan 8. Centret kommer enligt uppgift ha omkring nio anställda.

Annons:

– Det är oerhört glädjande att vi har kunnat få till den här överenskommelsen med Statens servicecenter. Det kommer inte bara innebära en förbättrad service för boende i hela Järva, utan kommer också bli ett viktigt tillskott för restauranger, affärer och andra lokala företag i området, säger Clara Lindblom, V, Familjebostäders ordförande och fastighets- och bostadsborgarråd i Stockholm.

Statens servicecenter finns sedan tidigare även på Isafjordsgatan 30 D i Kista.

Print Friendly, PDF & Email