Sarab Shahvali
Sarab Shahvali

Den 24 augusti öppnar ett statligt servicekontor i medborgarkontorets lokaler på Rinkebystråket.
– Vi är här på Medborgarkontoret tills vi har öppnat ett permanent kontor i Rinkeby, säger Sarab Shahvali, kontorsområdeschef för Rinkeby och Brommaplan.

Servicekontoret kommer att komplettera medborgarkontoret då de samarbetar med de statliga myndigheterna Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket. Medborgarkontoret hjälper till med frågor på kommunal nivå. Sedan tidigare finns motsvarande tjänster för Järvaborna i Kista.

– Vi kommer att ha ett eget permanent kontor här, jag vet inte exakt när, men någon gång under nästa år ska det att öppna, säger Sarab Shahvali.

Annons:

På servicekontoret kan man få information om sina pågående ärenden hos olika myndigheter och hjälp med att använda e-tjänster, fylla i blanketter och ansökningar.

– Statens servicecenter tog över den här verksamheten som tidigare drevs av Försäkringskassan och Skatteverket sommaren 2019. De kunde hjälpa till med frågor rörande de egna myndigheterna och även Pensionsmyndigheten. Vi har sedan dess utökat med Arbetsförmedlingen och har ett pilotprojekt med Migrationsverket på gång, säger Caroline Johansson Sjöwall, kommunikatör på Statens servicecenter.

Men det kommer dröja innan Järvaborna har ett lokalt kontor för frågor som rör Migrationsverket. Pilotprojektet börjar med endast fyra servicekontor i staden. Från och med den 21 november kan stockholmarna be om hjälp med sina migrationsärenden i Hallunda, Odenplan, Kungsholmen och Liljeholmen.

Anna Nygård

Statens servicekontor på Rinkebystråket.
Print Friendly, PDF & Email
Annons: