På startlinjen kunde Staffan Westerdahl slappna av.  Försprånget till Ludvig Hallberg var 22 poäng och bredvid dem två på startlinjen stod inte fyra löpare med potential att klämma sig in mellan Ludvig och Staffan.  Det är nämligen vad som skulle behövts för att Ludvig skulle ta hem segern i 2023 års Tensta Rinkeby Grass Run.  

Istället var det Staffan som slog till med ett riktigt kanonlopp i en decimeter snö. Kanske var det spikskorna. Kanske var det lättnaden och glädjen över att kunna defilera in i mål som segrare.

Nu gjorde Staffan ett av årets bästa lopp och kom i mål en halv minut före Ludvig, som han inte har kunnat besegra på ett halvår. Det var en värdig avslutning på säsongen.  

Annons:

Trea var den överlägsna damsegraren Johanna granhällen

Trea var den överlägsna damsegraren Johanna Granhällen, men i rygg på henne kom oväntat Tom Sjöberg från Bromsten. Tom gör en satsning mot Stockholm Marathon om ett halvår och tränar fem pass i veckan. Han hade precis sprungit 8 km intervaller på Spånga IP när han fick höra om loppet.  

De flesta av oss hade kanske svarat ”Nej, tack. Åtta hårda kilometrar räcker för idag” men nu stod Tom där i snön på startlinjen, tjugo minuter efter det hårda intervallpasset.  Sådan hårdhet är vanlig bland duktiga löpare. När forskare nyligen jämförde 300 fotbollsspelares och löpares förmåga att stå ut med smärta så utklassade löparna fotbollsspelarna.  

Tuffast av alla är förstås Tsehay Ghebreselassie

Tuffast av alla är förstås Tsehay Ghebreselassie, 62 år, som nu kom sist. Tsehay hade svårt att springa i snön, men klagade inte för det.  

Femma i mål var Noah Örtegren som nu gjorde säsongens bästa lopp, men på årets näst långsammaste tid.  Så trögt var det att springa i en decimeter snö.

Mårten Westberg, Rinkeby Run

Print Friendly, PDF & Email